Penzión Margaréta

Győr - mesto neobmedzených možností

A folyók találkozása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! A kisalföldi megyeszékhelyen az egyetemi városi jelleg találkozik a családok, nyugdíjasok otthonaként is szerethető, ám mégis lüktető nagyváros képével.

Győr vonzereje abban áll, hogy iparát tekintve dinamikusan fejlődő nagyváros, ám sokkal több annál, hiszen pezsgő kulturális élete, kiemelkedő sporteredményei, csodás szakrális és világi emlékei, csalogató belvárosi utcái, teraszai, - mint afféle mozaik elemei – teszik kerek egésszé, és emelik egy igazi lüktető, európai várossá. A különböző történelmi korok emlékeinek megőrzése, a barokk belváros restaurálása, valamint az idegenforgalom és a modern iparágak fejlesztése egyszerre jellemzi a várost. Győrben járva magunk is meggyőződhetünk arról, hogyan lehet egy város egyszerre tradicionális és modern. Akár családosan, akár párosan, barátokkal, barátnőkkel indulunk Győr felfedezésére, a folyók városa biztosan tartogat kedvünkre való látnivalót, programot.

RÁBA QUELLE GYÓGY-, TERMÁL- ÉS ÉLMÉNYFÜRDÕ - A Rába-Quelle Fürdõ a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévõ félszigeten épült, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a történelmi belvárosra. A fürdõ õse, a még ma is idényjelleggel üzemelõ strandfürdõ közel 5 ha területen, melyet Hajós Alfréd tervei alapján építettek 1931-ben. A gyõri vizet már a középkori krónikák is jegyezték, ugyanis számos betegségre hatásos. A 2000 méter mély termálkútból feltörõ 67 °C fokos vizet 1978-ban minõsítették gyógyvízzé.

2004. október 3-án nyitotta meg kapuit a korszerû, a mai kor igényeinek megfelelõ Rába-Quelle  Gyógy-, Termál- és Élményfürdõ. A találkozások fürdõje minden generációnak kínál igényeinek megfelelõ szolgáltatást.

XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Az 1967-ben megnyitott állatkert jelentős megújuláson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. 100 állatfaj több mint 500 egyedét nagy kifutóterületeken, az eredeti életterükhöz hasonló körülmények között mutatja be. A látogatók árnyas fák alatt, gondozott, szép környezetben szemlélhetik az állatkert mindennapjait, ami tartalmas programot kínál gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

Az Állatkert vállalt küldetése, hogy bemutassa az embereknek, a gyerekeknek a természet csodáit és a megmaradásukat fenyegető veszélyeket, részt vegyen a természetet védő közösség munkájában a veszélyeztetett állatok, növények és élőhelyek megmentése érdekében és lehetőséget adjon a kellemes pihenésre, tapasztalatszerzésre és családi szórakozásra, kikapcsolódásra.