Győr - mesto neobmedzených možností

A folyók találkozása, az utak összefutása, a győri emberek vendégszeretete, a fiatalos lendület és a patinás város izgalma: ez Győr, a találkozások városa! A kisalföldi megyeszékhelyen az egyetemi városi jelleg találkozik a családok, nyugdíjasok otthonaként is szerethető, ám mégis lüktető nagyváros képével.


  • Győr vonzereje abban áll, hogy iparát tekintve dinamikusan fejlődő nagyváros, ám sokkal több annál, hiszen pezsgő kulturális élete, kiemelkedő sporteredményei, csodás szakrális és világi emlékei, csalogató belvárosi utcái, teraszai, - mint afféle mozaik elemei – teszik kerek egésszé, és emelik egy igazi lüktető, európai várossá. A különböző történelmi korok emlékeinek megőrzése, a barokk belváros restaurálása, valamint az idegenforgalom és a modern iparágak fejlesztése egyszerre jellemzi a várost. Győrben járva magunk is meggyőződhetünk arról, hogyan lehet egy város egyszerre tradicionális és modern. Akár családosan, akár párosan, barátokkal, barátnőkkel indulunk Győr felfedezésére, a folyók városa biztosan tartogat kedvünkre való látnivalót, programot.
 

  • RÁBA QUELLE GYÓGY-, TERMÁL- ÉS ÉLMÉNYFÜRDÕ - A Rába-Quelle Fürdõ a Mosoni-Duna és a Rába találkozásánál lévõ félszigeten épült, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a történelmi belvárosra. A fürdõ õse, a még ma is idényjelleggel üzemelõ strandfürdõ közel 5 ha területen, melyet Hajós Alfréd tervei alapján építettek 1931-ben. A gyõri vizet már a középkori krónikák is jegyezték, ugyanis számos betegségre hatásos. A 2000 méter mély termálkútból feltörõ 67 °C fokos vizet 1978-ban minõsítették gyógyvízzé.

    2004. október 3-án nyitotta meg kapuit a korszerû, a mai kor igényeinek megfelelõ Rába-Quelle  Gyógy-, Termál- és Élményfürdõ. A találkozások fürdõje minden generációnak kínál igényeinek megfelelõ szolgáltatást.
 
  • XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Az 1967-ben megnyitott állatkert jelentős megújuláson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. 100 állatfaj több mint 500 egyedét nagy kifutóterületeken, az eredeti életterükhöz hasonló körülmények között mutatja be. A látogatók árnyas fák alatt, gondozott, szép környezetben szemlélhetik az állatkert mindennapjait, ami tartalmas programot kínál gyermeknek és felnőttnek egyaránt.

    Az Állatkert vállalt küldetése, hogy bemutassa az embereknek, a gyerekeknek a természet csodáit és a megmaradásukat fenyegető veszélyeket, részt vegyen a természetet védő közösség munkájában a veszélyeztetett állatok, növények és élőhelyek megmentése érdekében és lehetőséget adjon a kellemes pihenésre, tapasztalatszerzésre és családi szórakozásra, kikapcsolódásra.